1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Marsepein

Marsepein

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2000

Ingrediënten


250 gr: amandelen, 500gr:poedersuiker.
1.1/2 eiwit 2 druppels amandel essence
1,thl:0ranjebloesemwater
natuurlijke kleurstoffen
zwart en grijs van verpulverde norit
oranje van gepureede wortljes
bruin van cacao of koffie
groen van spinaziepuree
ukunt ook water metlevensmiddelenkleurstof gebruiken (toko of kookwinkel)


Verder heb je nodig


250 gr; blanke amandelen.de amandelen fijnmalen mengen met 5oo gr: poedersuiker, 1.1/2 eiwit 2 druppels amandelessence en 1 thl oranjebloesemwater,nogmaals malen en daarna tot een samenhangenmengsel vormen,
laat dit, in folie verpakt een dag rusten. voor de verwerking de marsepein nogmaals doorkneden zodat het soepel wordt. zo nodig nog wat losgeklopteeiwit er doorkneden.
nu kunt u van het marsepein figuurtjes maken
en eventueel kleuren met een kwastje



Recept uit de Libelle
echt siterklaas recept

Deel dit recept

Ontdek meer:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van truus70


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van truus70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top