1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gestoofde Bietjes Met

Gestoofde Bietjes Met

Door: happy2day

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gram verse bietjes ( ongekookt ),
3 rode uien,
200 gram gekookte ontbijtspek,
3 takjes tijm,
3 el suiker,
versgemalen peper,
3 dl rode wijn,
500 aardappelen,
2,5 dl slagroom,
4 biefstukjes a 150 gram.



Rode uien en biefstuk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de bietjes en snijd ze in partjes.
Snijd de uien in halve ringen en doe ze samen in een pan. Voeg de spekjes, tijm, suiker, peper en rode wijn toe en laat het geheel met deksel op de pan in 45 minuten gaar stoven.
Kook de aardappelen gaar, pureer ze en maak het smeuig met slagroom. Breng het op smaak met peper en zout.
Kruid de biefstuk met zout en peper.
Bak de biefstuk aan beide zijden gloeiend heet aan en plaats ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Laat ze vervolgens 5 minuten op een bord rusten. Maak de bietjes indien nodig op smaak met extra zout en suiker.
Plaats een beetje aardappelpuree op een groot bord daarop de bietjes en leg als laatste de biefstuk gesneden erop.

Bereidingstijd ca 60 minuten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top