1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Ma?s & Portabello Tamale

Ma?s & Portabello Tamale

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2000

Ingrediënten 4 personen


200 g masa harina (ma?sbloem)
200 g kippenbouillon
100 g margarine
1 tl bakpoeder
mespuntje zout
buitenbladeren van 4 ma?skolven
500 g portabello champignons
scheutje olijfolie
200 g ma?skorrels
(gekookt of uit blik)
100 g zongedroogde tomaten
1 el gehakte korianderblaadjes
peper en zout


Verder heb je nodig


Stoompan


Lekker bij Kip met knoflook in de romertopf en Tomatillo salsa

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak ?masa? door masa harina, bouillon, boter, bakpoeder en zout tot een deeg te kneden.

Bereidingswijze

Leg een hand vol deeg in een ma?sblad en klop dit deeg plat. Gril of bak de in plakken gesneden paddestoelen in een scheutje olijfolie. Leg een mengsel van gegrilde paddestoelen, ma?s, zongedroogde tomaat en koriander op het deeg.

Rol alles in enkele ma?sbladeren mooi strak op, ter grootte van een ma?skolf. Bind de uiteinden vast met een ?koortje? van ma?sblad (even kort geblancheerd voor de soepelheid) en stoom ze in 20 minuten gaar bij 120?C.

Serveertip

Op je bord snijd je de koortjes door of je snijd de Tamale gewoon open en eet de vulling eruit. Lekker bij Kip met knoflook in de romertopf en Tomatillo salsa.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top