Dillesaus

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-12-2000

een saus die zowel warm als koud past bij vis en groenten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25g. boter
1 eetl. bloem
150ml koffieroom
300ml. kippenbouillon
1 theel. dyonmosterd
zout en versgemalen peper
3 eetl. gehakte verse dille
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat dit mengsel al roerend 1 min. op een matig vuur koken. Verhit de room met de bouillon en giet het bij het botermengsel. Goed mengen en 4 min. laten sudderen.
Roer de mosterd en peper en zout erdoor.
Roer als laatste de dille erdoor, van het vuur weg

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten