Scampi Provencale

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-12-2000

lekker garnalenrecept met veel kruiden, vlug klaar in de magnetron en heerlijk met pasta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl. olijfolie
1 gesnipperde ui
1 gekneusd teentje knoflook
400g. tomaten uit blik, in stukjes gesneden en sap bewaren
5 eetl droge witte wijn
1/4 eetl gehakte verse tijm
1 eetl. gehakte baselicum
1laurierblad
1 eetl. vers gehakte peterselie
zout en vers gemalen zwarte peper
1 eetl maizena
800 g. gepelde scampi
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe olijfolie, ui en knoflook in een diepe schaal en zet deze 5 min. in de magnetron op de hoogste stand. Regelmatig roeren.
Doe er de tomaten, wijn, kruiden, zout en peper bij en roer goed door elkaar.2 min. op de hoogste stand verwarmen
Vermeng het bewaarde tomatensap met de maizena en voeg dit aan de saus toe. Gedurende 3 min, op de hoogste stand en om de minuut goed roeren. De massa moet goed gebonden zijn.
Voeg de garnalen aan de saus en kook ze nog 4 min. op de hoogste stand of tot ze gaar zijn en de saus dik is geworden
Verwijder het laurierblad voor het opdienen

Serveertip

Opdienen op een bed van pasta of rijst

Laatste reacties

bimmel avatar
bimmel 03-12-2000

hoi. Ik wilde even laten weten dat ik op je pagina bent geweest. En dat ik dit heerlijke recept uit ga proberen. Groetjes van Bimmel

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten