1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Konijn Met Paprika

Konijn Met Paprika

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2000

Ingrediënten 4 personen


1 panklaar konijn - 25 cl wijnazijn - 1 rode en 1 groene paprika - 1 Spaanse peper - 2 teentjes knoflook - 4 ansjovisfilets - 60 g boter - 4 eetlepels olijfolie - 4 eetlepels aceto balsamico - 50 g vet spek - 2 theelepels gedroogde rozemarijn - 2 blaadjes laurier - zout - 25 el vleesbouillon - peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De stukken konijn een nacht laten marineren in wijnazijn en evenveel water. 's Anderendaags de paprika's schoon maken en in repen snijden. De Spaanse peper schoonmaken, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees fijnhakken. Knoflook en ansjovisjes fijnhakken en even aanbakken in olijfolie en 30 g.. De groenten toevoegen en 20 minuten zachtjes stoven met deksel. De stukken konijn droogdeppen. Het in blokjes gesneden spek aanbakken in de resterende boter, stukken konijn toevoegen en kruiden met rozemarijn. Een beetje bouillon erop gieten, kruiden met zout en 25 minuten laten smoren met deksel. Af en toe bouillon erbij gieten. De groenten toevoegen en nog vijftien minuten laten stoven. Bestrooien met gehakte peterselie en opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jackson
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top