1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gestoofde Kip Met Kerriesaus

Gestoofde Kip Met Kerriesaus

Door: jbultena

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kip van ca. 1250 gram
5 dl water
1 ui ( gesnipperd)
2 takjes peterselie
5 geplette zwarte peperkorrels
1 laurierblad
zout
35 gram boter
1 eetlepel kerrie
35 gram bloem
? dl koffieroom
1 eetlepel fijngehakte peterselie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de kip met het water, de stukken ui, de takjes peterselie, de geplette peperkorrels, het laurierblad en wat zout in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de kip ca. 1 uur zachtjes koken tot hij gaar is. Haal de kip uit de pan en snijd hem in stukken leg de stukken kip op een schaal en houd ze warm. Zeef het kookvocht van de kip.
Smelt de boter en roer er de kerrie en de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren het kookvocht van de kip toe tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de koffieroom door de saus. Draai de hittebron laag, laat de saus 5 minuten zachtjes koken en maak hem eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Schenk de saus over de warm gehouden kip en bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie.

Serveertip

Geef hierbij gekookte rijst en selderiesla.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jbultena
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top