1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aardappelgratin
  5. Aardappelgratin

Aardappelgratin

Door: pamellen

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2000

Ingrediënten 4 personen


*500gr aardappelen,geschild*1 teentje knoflook,geperst*zout peper*nootmuskaat*1tl gedroogde tijm*2 dl volle melk*1dl creme fraiche*30gr boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal ingevet


Makkelijk van tevoren klaar te maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160C.Snij de aardappelen in dunne plakjes niet wassen.Doe de aardappelen met knoflook,zoout,peper,nootmuskaat en tijm in een pan en schenk de melk erop.Breng het al roerende aan de kook neem de pan van het vuur en roer de creme fraiche erdoor.Schenk het aardappelmengsel in de ovenschaal en verdeel de boter erover.Bak de gratin ca 1uur en 15 min.in de oven.Invries-advies:laat de gratin afkoelen en vries hem in in de ovenschaal.
SERVEREN;
Niet ingevroren; als je met een vork er makkelijk in kunt prikken is de gratin gaar.
Ingevroren;zet de gratin 1 dag voor serveren in de koelkast.Verwarm de oven op 160C en bak de gratin nog 15-20min.in het midden van de oven.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pamellen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top