Pate
- Voorgerecht
- 60-120 min.
pate a la bourguignon
Ingrediënten 8 recipe.people
6 blaadjes diepvries roomboter bladerdeeg.350 gram gemengd gehakt
100 gram verse worst
250 gram varkenslever
1 ui
1/2 bos peterselie
2 sneetjes oud witbrood
zout,peper
6 takjes tijm
olie voor invetten
bloem voor bestuiven
4 blaadjes laurier
1 eidooier
Bereidingswijze
laat het bladerdeeg ontdooien
meng het gehakt met het gehakt uit de verse worst.
verwijder het vel van de varkenslever en draai het met de gehaktsoorten in de keukenmachine tot een farce vulling.
pel de ui,was de peterselie en verkruimel het brood.
pureer ze mee met de farce en breng op smaak met zout en peper en blaadjes van de tijm.
verwarm de oven voor op 200 graden c.heteluchtoven 180 graden c.
vet de patevorm in en bestuif de vorm en een werkvlak met bloem.
rol het bladerdeeg uit tot een lap groter dan de vorm en bekneed hem ermee.
laat het deeg ruim over de rand hangen.
schep de farce in de vorm en verdeel de laurier erover.
vouw het deeg terug over de vulling en maak in het midden een schoorsteentje.
maak van de restjes bladerdeeg blaadjes of een rand en decoreer het deeg ermee.
klop de eidooier los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
laat de pate midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden.
laat de pate afkoelen en snijd hem in plakken.
Serveertip
garneer met blaadjes laurier.