1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Pate

Pate

  • , Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2000

Ingrediënten 8 personen


6 blaadjes diepvries roomboter bladerdeeg.
350 gram gemengd gehakt
100 gram verse worst
250 gram varkenslever
1 ui
1/2 bos peterselie
2 sneetjes oud witbrood
zout,peper
6 takjes tijm
olie voor invetten
bloem voor bestuiven
4 blaadjes laurier
1 eidooier



Pate a la bourguignon

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien
meng het gehakt met het gehakt uit de verse worst.
verwijder het vel van de varkenslever en draai het met de gehaktsoorten in de keukenmachine tot een farce vulling.
pel de ui,was de peterselie en verkruimel het brood.
pureer ze mee met de farce en breng op smaak met zout en peper en blaadjes van de tijm.
verwarm de oven voor op 200 graden c.heteluchtoven 180 graden c.
vet de patevorm in en bestuif de vorm en een werkvlak met bloem.
rol het bladerdeeg uit tot een lap groter dan de vorm en bekneed hem ermee.
laat het deeg ruim over de rand hangen.
schep de farce in de vorm en verdeel de laurier erover.
vouw het deeg terug over de vulling en maak in het midden een schoorsteentje.
maak van de restjes bladerdeeg blaadjes of een rand en decoreer het deeg ermee.
klop de eidooier los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
laat de pate midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden.
laat de pate afkoelen en snijd hem in plakken.

Serveertip

Garneer met blaadjes laurier.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goodboy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goodboy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top