1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zuurkool
  5. Zuurkool

Zuurkool

Door: goodboy

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-2000

Ingrediënten 4 personen


4 grote vastkokende aardappelen
500 gram zuurkool
zout,peper
125 ml.creme fraiche
5 eetlepels witte wijn
1 runderrookworst
4 plakken beenham iets dikker vleeswaren.
4 takjes rozenmarijn



Zuurkool uit de elzas

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de aardappelen goed schoon onder stromend water.
kook de aardappelen in de schil met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
verwarm de zuurkool ca.10 minuten in de crem fraiche,wijn en de naaldjes van 2 rozenmarijntakjes.
bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing en snijd hem in plakken.
snijd de aardappelen in dikke plakken.
maak op ieder bord 2 stapeltjes en garneer met de rest van de rozemarijn.

Bereidingswijze

Ook lekker met stukjes appel die je verwarmt met de zuurkool.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goodboy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top