1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bloemkool
  6. Gestoofd Konijn Met In De Oven Gegaarde Bloemkool

Gestoofd Konijn Met In De Oven Gegaarde Bloemkool

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2000

Ingrediënten 4 personen


4 Konijnenbouten, zonder been
50 gram Braadboter
1 Bouquet garni
2 deciliter Wijn, rode
1 kleine Bloemkool
150 gram Boter, koude
5 deciliter Gevogeltefond
1 scheutje Room
1 bosje Peterselie, verse, gehakte
3 teentjes Knoflook, gehakt
Peper
Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Bereidingswijze

Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout en bak ze rondom aan in de
braadboter.
Neem de konijn uit de pan en fruit het bouquet garni in eenderde van de braadboter. Leg vervolgens de konijnenbouten hierop en blus af met de wijn. Dek de pan af en laat de konijnenbouten zachtjes gaar worden.
Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius. Was de bloemkool in zijn geheel en verwijder het grootste deel van de stronk. Leg de bloemkool in een ovenvaste schaal met een laagje water. Verdeel eenderde van de koude boter in klontjes. Leg de klontjes boter op de bloemkool en laat de bloemkool in de oven bruin en gaar worden. Kook de gevogeltefond samen met de room in tot de helft. Voeg de peterselie en knoflook toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en klop de saus op met de rest van de koude boter.
Snijd dunne plakken van de bloemkool en leg deze in de vorm van de bloemkool op warme borden.
Leg het konijn op de bloemkool en schep de peterselie-knoflooksaus rond het gerecht.
Serveer dezelfde rode wijn, die gebruikt wordt voor het maken van de saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top