1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Zelfgemaakte Patat

Zelfgemaakte Patat

Door: sjosque

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2000

Ingrediënten 4 personen


6 grote aardappelen (ca. 2 kg), geschild / plantaardige olie om in te frituren


Verder heb je nodig


Keukenpapier / frituurpan / tang of netje


Ik ben een echt patatmonster, dus dit recept mag niet ontbreken op mijn pagina!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardappelen goed en droog ze. Snijd ze in staafjes van 1 x 1 cm. (dit kunnen natuurlijk ook schijfjes, blokjes, etc zijn. Gebruik je fantasie!) Verwarm de olie in een frituurpan (of diepe, zware pan). Laat voorzichtig een paar friten per keer in de niet te hete olie zakken en bak ze in 4 minuten lichtbruin. Haal ze met een tang of netje voorzichtig ui de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de rest van de patat. Voor het serveren de olie opwarmen en de patatten opnieuw in porties bakken tot de goudbruin en knapperig zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveertip

Meteen serveren.

Wanneer je frites pas een keer gebakken hebt, kun je ook een paar uur bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. Je kunt dat op elk gewenst tijdstip je frites afbakken en heet serveren! Eet smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjosque
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top