Likeurbonbons
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-11-2000
Zelfgemaakte bonbons: wat is er lekkerder(wachttijd niet meegerekend)
Ingrediënten
600 gr. pure chocolade(in stukjes), 1½ dl. slagroom, 25 gr. boter of margarine en 2-3 eetl. likeur(amandel- of muntlikeur).Benodigdheden
± 30 kleine, papieren vormpjes(caisses), spuitzak met klein, stervormig spuitmondje.Bereidingswijze
Smelt 250 gr. chocola in een kom boven een pan met heet water. Bestrijk de vormpjes aan de binnenkant met een royale laag chocola en laat dit harden(eventueel in de koelkast). Breng de slagroom met de boter in een pan met dikke bodem aan de kook. Roer er van het vur af 350 gr. chocola door, laat deze helemaal smelten. Voeg de likeur toe en laat het mengsel iets afkoelen en steviger worden. Schep het chocolademengsel in de spuitzak en spuit het in de met chocola beklede vormpjes. Laat de bonbons op een koele plaats opstijven en verwijder daarna de papieren vormpjes
Laatste reacties
heerlijk,heb diverse likeuren gebruikt.
Mmm lekker hoor de tip van sylvia is ook een goeie
Echt superlekker! Ik heb Cointreau gebruikt in plaats van munt- of amandellikeur. (ik gooi dat door bijna alles, vooral toetjes!) Ik kon alleen nergens vormpjes vinden en heb als "creatieve oplossing" waxinelichtcupjes bekleed met aluminiumfolie. Gaat prima, alleen komt er een wat kreukelig chocoladelaagje rondom... Groetjes Sylvia:o)