1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stamppot Met Zoete Uien Met Appel En Tijm

Stamppot Met Zoete Uien Met Appel En Tijm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-11-2000

Ingrediënten 4 personen


Ingredienten:
1 kg aardappelen
2 zoete uien
4 appels
1 takje verse tijm of 2 theelepel gedroogde tijm
peper
zout
ca. 50 gram boter



Bron:www.recepten.org/

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijk formaat.
Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
Schil de appels en snijd ze in partjes.
Doe de aardappelen, de uien, de appels, de tijm en wat zout in een pan, giet er een laagje water op en breng het aan de kook.
Laat alles met het deksel op de pan op middelhoog vuur ca. 25 minuten koken tot de aardappelen goed gaar zijn.
Giet het af en laat het kort droogstomen.
Verwijder het takje tijm.
Stamp de aardappelen, de uien en de appels met een pureestamper doorelkaar.
Roer de boter er door en breng de stamppot op smaak met wat

Serveertip

Serveeridee:
Lekker met saucijsjes, karbonaadjes of gebakken plakken bloedworst.


Variatie:
Vervang het zout, voor extra smaak, door bouillonpoeder.
Vervang de tijm door kerrie.
Vervang 2 van de appels door een blikje ananasblokjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top