Zweedse Gehaktballetjes

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2000

Traditionele "balletjes",altijd aanwezig op de Kerstbuffet tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr gehakt hoh,2 middelgrote gekookte aardappels,1 kleine ui,1 ei,0,5 teelepel zout,2 kruidmaat kruidenpeper,1 krm zwarte peper, 1,5 dl koffiemelk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, braadpan.

Voorbereiding

De aardappelen fijn maken,ui snipperen en glazig bakken in boter.Gehakt mengen met aardappel,ui,kruiden enkoffiemelk.Walnoots grote balletjes draaien en deze even laten liggen indrogen.Boter bruinen in de kkpan en de balletjes, niet teveel tegelijk,bruin braden.Als ze een mooie kleur hebben in een braadpan overdoen en nog 3-4 min. nasudderen.

Smaklig m?ltid!!

Laatste reacties

nariam avatar
nariam 11-08-2006

Neem dit recept meteen ffe mee.<br>Bedankt!Groetjes Marian

devilwoman avatar
devilwoman 29-11-2000

Bedankt voor je recept Rob, hij staat bij mijn favorieten. Groetjes van ANNE

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten