Couscous Salade

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2000

Warme couscous salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gram amandelschaafsel, 1 courgette, zout, peper, 4 eetlepels olijfolie, 150 gram couscous, 3 tomaten, 1 sinaasappel, 4 takjes mint, 100 gram gewelde abrikozen, 150 gram feta, 1/2 bakje alfalfa
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kwastje en grillpan

Bereidingswijze


Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Was de courgette en schaaf hem in de lengte met de kaasschaaf in dunne plakken. Roer wat zout en peper door de olie en bestrijk de courgetteplakken ermee. Verhit de grillpan en grill de courgettes ca. 2 min. per kant (dit kan ook in een droge koekenpan). Bereid de couscous met water en zout volgens de gebruiksaanwijzing. Was de tomaten en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers de sinaasappel uit. Hak de munt fijn en meng het met 3 eetl. sinaasappelsap en de tomaat door de couscous. Snijd de abrikozen in reepjes en sijnd de feta in blokjes. Meng de alfalfa met de abrikozen, feta en het amandelschaafsel. Roer 3 eetl. sinaasappelsap door de rest van de olie en meng het door het abrikozenmengsel. Verdeel de warme couscous en courgette met het abrikozenmengsel over diverse schaaltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten