1 ui, 1/2 theel. gedroogde tijm, 1 laurierblad, 1 eetl. fijgehakte bladselderij, 6 zwarte-peperkorrels, 5dl wildbouillon, 3dl rode wijn (cote du rhone), 3-4eetl. bosbessencompote, 2eetl. zwarte-bessenlikeur(creme de cassis), zout, peper uit de molen, 4 hertenbiefstukjes(a 125gr.)
75gr boter
Een heerlijk stukje wild met een overheerlijke bijpassende saus
*Snipper de ui en voeg de massa, samen met tijm, verkruimeld laurierblad, bladselderij en gekneusde peperkorrels bij de wildbouillon en de wijn.
*Breng alles aan de kook en laat het dan zachtjes doorkoken tot er door het indampen niet veel meer dan 3 decl. is overgebleven. Zeef het vocht.
*Breng het gezeefde vocht opnieuw aan de kook.Roer de compote en de likeur erdoor. Proef de saus en voeg naar eigen smaak eventueel nog wat zout en/of peper toe.
*Dep de biefstukken droog en smelt de boter goed warm in de pan, bak de biefstukjes in 5a6 min. rondom bruin.
Heerlijk met gestoofde peertjes, witlof en spruitje
renate_b 28-12-2004
Met kerst gegeten en echt, het was heerlijk!
De saus heb ik iets gebonden.