1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. hertenbiefstuk met bosbessensaus

hertenbiefstuk met bosbessensaus

  • Frans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2000

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1/2 theel. gedroogde tijm, 1 laurierblad, 1 eetl. fijgehakte bladselderij, 6 zwarte-peperkorrels, 5dl wildbouillon, 3dl rode wijn (cote du rhone), 3-4eetl. bosbessencompote, 2eetl. zwarte-bessenlikeur(creme de cassis), zout, peper uit de molen, 4 hertenbiefstukjes(a 125gr.)
75gr boter



Een heerlijk stukje wild met een overheerlijke bijpassende saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Snipper de ui en voeg de massa, samen met tijm, verkruimeld laurierblad, bladselderij en gekneusde peperkorrels bij de wildbouillon en de wijn.
*Breng alles aan de kook en laat het dan zachtjes doorkoken tot er door het indampen niet veel meer dan 3 decl. is overgebleven. Zeef het vocht.
*Breng het gezeefde vocht opnieuw aan de kook.Roer de compote en de likeur erdoor. Proef de saus en voeg naar eigen smaak eventueel nog wat zout en/of peper toe.
*Dep de biefstukken droog en smelt de boter goed warm in de pan, bak de biefstukjes in 5a6 min. rondom bruin.

Serveertip

Heerlijk met gestoofde peertjes, witlof en spruitje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van borpeet


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van borpeet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top