Reerug

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
100g boter, 150g suiker, 1 pakje vanillesuiker, zout, 3 eieren, 100g geraspte chocolade, 50g bloem, 1 pakje chocoladepudding, 2 el bakpoeder, 75g gemalen amandelen, 2 el melk, 100g pure chocolade, boter, 40 gepelde amandelen in staafjes gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

rechthoekige bakvorm

Voorbereiding

Rasp de 100g chocolade.
Snij de gepelde amandelen in staafjes

Bereidingswijze

Doe de boter, suiker, vanillesuiker en zout in een kom en roer dit smeu?g. Doe een voor een de eieren erbij. Doe de geraspte chocolade erbij en roer nog eens goed door het mengsel. Meng en zeef de chocoladepudding en bakpoeder en doe bij het mengel samen met de 2 el melk. Roer goed door het mengsel tot het deeg trekkend van de lepel valt. Roer de amandelen erdoor.
Doe het mengsel in het bakblik en zet in een op 185? voorverwarmde oven. Laat 50-60 minuten in de oven staan.
GLAZUUR: doe de pure chocolade samen met wat boter in een kleine pan au bain marie. Strijk het glazuur op de afgekoelde cake.
Steek de in staafjes gesneden amandelen in de reerug.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bananencakeje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten