Eendenborstfilet Met Cassissaus.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Met dank aan Anke K.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 eendenborstfilet met vel van ca. 350 gr., 1 dl creme de cassis, pot gevogelte fond, zout en peper, creme fraiche 3 el, 3 sjalotjes, olie.Voorbereiding
Fruit de sjalotjes in ?n beetje olie tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de fond en de creme de cassis eraan toe en laat inkoken tot de helft. Haal door een zeef. Zet weg tot later.
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Leg hierin de filet op zijn velkant. Laat het 10 min bakken. Je zult zien dat bijna al het vet verdwijnt. Pas op! Het kan heel erg spatten. Na 10 minuten omdraaien en nog 5 minuten bakken in zijn eigen vet. Bestrooien met versgemalen peper en ietsje zout. Daarna op een voorverwarmd bord leggen en afdekken. Minstens 5 minuten laten rusten want anders verliest het zijn sappen bij het aansnijden.
Ondertussen de saus verwarmen, creme fraiche toevoegen en nog even laten inkoken. Evt. nog wat peper toevoegen.
Na het rusten de eendenborstfilet in dunne schuine plakjes snijden.
Serveer de saus apart in ?n sauskom.