1. Home
  2. Recepten
  3. Yoghurt
  4. Turkse yoghurt
  5. Iskender-Kebab

Iskender-Kebab

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-11-2000

Ingrediënten 4 personen


Ca. 500 g lamsvlees (zonder bot)1 middelgrote ui,geraspt4-6 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap1 eetlepel verse tijm, fijngehaktzout en peper naar smaak1/2 liter yoghurt2 tenen knoflook, uit de knijper1 kleine ui, fijngehakt1 blik (400 g ) fijngehakte tomaten6 eetlepels boter1 theelepel paprikapoedereen snufje cayennepeper4 verse pitabroodjes



Deze Kebab is genoemd naar de restaurateur die, naar men zegt, het recept heeft uitgevonden. Het is een populair gerecht dat veel in Turkse restaurants wordt geserveerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd alle randjes vet van het vlees. Snijd het vlees in dobbelstenen (2 bij 2 cm)Meng de geraspte ui, 2 eetlepels olijfolie, het citroensap, zout en peper en de tijm in een flinke kom goed door elkaar. Roer de blokjes vlees door deze marinade en zet de kom afgedekt enkele uren in de koelkast.Roer 1 uitgeknepen teen knoflook door de yoghurt.Maak de tomatensaus: Verhit 2 lepels olijfolie in een pan, fruit hierin de fijngehakte ui en de andere uitgeknepen teen knoflook en voeg na enkele minuten de tomaten met het vocht toe. Voeg ook zout en peper toe en laat de saus een klein half uur zachtjes pruttelen.Smelt in een steelpan de boter en roer hier het paprikapoeder en een snuf cayennepeper doorheen. Zet het pannetje met gesmolten boter even appart.Prik de blokjes gemarineerd vlees op 4 spiezen. Grill het vlees bij voorkeur op een houtskoolvuur of anders onder de grill. Je kunt het vlees ook snel dichtschroeien in 2 eetlepels hete olijfolie in een koekepan. Hoe je het vlees ook gaart, zorg er welvoor dat de binnenkant sappig en lichtroze blijft.Verwarm de pitabroodjes in de oven en snijd ze open. Besmeer de binnenkant van ieder broodje met wat gesmolten boter, lepel er vervolgens ook wat tomatensaus in en wat yoghurt. Haal het vlees van de spiezen en stop de stukjes vlees in de pitabroodjes. Bovenop nog een lepel yoghurt en de rest van de gesmolten boter.Zo warm mogelijk serveren.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top