Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. franse uiensoep.

franse uiensoep.

Door: soepterrien

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2000

Ingrediënten 6 personen


750 gram uien,
35-40 gram boter,
2 dl witte wijn,
1 flesje maggi basis voor uiensoep,
1 stokbrood,
geraspte gruyere of belegen kaas.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de schoongemaakte uien in ringen.
Snijd 6-8 plakjes stokbrood en rooster ze even onder de gril.
Verhit de boter en bak de ui goudbruin. Schep de ui uit de pan.
Blus de pan af met de witte wijn en laat deze op hoog vuur inkoken tot het vocht bijna verdampt is.
Schenk de basis voor franse uiensoep en ruim 1 liter water erbij, voeg de uiringen toe en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
Schep de soep in ovenvaste kommen. Bestrooi de stokbroodjes met de kaas en leg ze op de soep.
Zet de kommen onder de hete gril tot de kaas gesmolten is.

Bereidingstijd ca 25 minuten.

Serveertip

Variatie.
Bak een gehakt knoflookteentje mee met de uiringen, vervang de witte wijn door rode en wrijf de geroosterde stokbroodjes in met knoflook.

Tip.
De fruitige-volle smaak van een witte wijn uit de elzas vormt een heerlijke combinatie met de zoetige smaak van de gebakken uien.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soepterrien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top