1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Paling Goulandaise

Paling Goulandaise

  • Multi-cultureel, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2000

Ingrediënten


1 kilo paling - 1 dl slagroom - 200 gram kleine uitjes - 1 prei - 200 gram champignons - 100 gram boter - 3 dl droge witte wijn - basilicum - 1 dl kalfsbouillon - 1 eidooier



Tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de paling schoon en snij hem in stukken van 7 cm. Schil de kleine uitjes en leg ze twee minuten in kokend water. Laat ze uitlekken. Maak de champignons schoon. Smelt 100 gram boter in een pannetje. Sauteer hierin de uitjes, de champignons en de vis even flink aan. Geef er dan de witte wijn bij en de bouillon. Maak de prei schoon en snij hem in julienne. Hak ook wat basilicum fijn. Voeg beide toe aan de saus, evenals wat zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

Serveertip

Roer de eidooier door de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, toe aan de rest. Serveer onmiddellijk.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top