1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Chutney
  5. Pinda Chutney

Pinda Chutney

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-11-2000

Ingrediënten


150 gr. ongezouten pinda's
250 gr. ontpitte dadels
5 tenen knoflook
1 eetl. verse gemberwordtel
3 theel. sambal manis
75 gr. javaanse suiker of 150 gr. bruine suiker
2 dl. kruidenazijn
2 eetl. gembersiroop


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Naar een recept van mijn oma

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sla de pinda's,dadels,en de knoflook in de keukenmachine tot een brij.
Voeg de gember,sambal,en de suiker toe en meng alles goed door elkaar.
Verwarm de azijn,voeg het pindamengsel toe,breng het geheel aan de kook.. Zet het vuur laag en laat het even lekker pruttelen.
Giet dan de gember siroop erbij en laat alles nog even doorkoken. Laat de saus koud worden en bewaar hem een paar dagen in de koelkast voor je het gebruikt.

Serveertip

Door de chutney een paar dagen te bewaren trekken alle smaken goed in. Zowel koud als warm erg lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astrid_e


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astrid_e
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top