1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Garnalen
  6. Safraanpilaf Met Garnalen

Safraanpilaf Met Garnalen

Door: pelin

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2000

Ingrediënten 4 personen


60 g boter500 g garnalen, gepeld1 ui, fijngehakt2 stengels bleekselderij of 1 kleine knolvenkel, gehakt3 grote tomaten, ontveld, ontzaad en gehakt330 g langkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt1/2-1/4 theelepel safraandraden, fijngewreven en in 4 eetlepls warm water geweekt1 theelepel zout1/2 theelepel versgemalen peper7,5 dl vis- of kippebouillon4 eetelepels gehakte verse peterselie of dille



KARIDESLI PILAVIn dit recept worden garnalen gebruikt, maar Sint-Jacobsschelpen, inktvis of gekookte octupus zijn ook lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Doe er de garnalen in en roerbak circa 2 minuten tot de garnalen roze worden. Schep ze met een schuimspaan uit de boter en doe ze in een kom.Doe de ui en de knoflook in de overgebleven boter in de pan en laat circa 7 minuten fruiten tot de ui bijna gaar is. Voeg de bleekselderij en tomaten toe en laat nog 3 minuten bakken. Schep er de rijst door. Voeg de safraan en het weeknat, het zout, de peper en de verhitte bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat circa 20 minuten sudderen tot de rijst gaar is en het vocht geabsorbeerd is.Doe de garnalen terug in de pan, schep alles goed om en leg er het deksel weer op. Neem de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten afgedekt rusten. Schep de pilaf om met een vork, doe op een voorverwarmde schaal, bestrooi met peterselie of dille en dien op.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top