grand entree van vijf zalmgerechtjes

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.

in plaats van een Grand Dessert nu eens een Grand Entree, vijf zalmhapjes !
Het zijn de volgende hapjes: gemengde zalmtartaar, avocado met zalmsalade, gevlochten zalm, zalmbuideltjes, gerookte zalmrolletjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 recipe.people
zie voor de preciese hoeveelheden de bereiding, per gerechtje staat het aangegeven.
gerookte zalm, verse rauwe zalm, limoensap, dille, creme fraiche, bieslook, avocado's, dragon, chilipoeder, gerookte heilbot, prei, slagroom, geraspte sinaasappelschil, geraspte mierikswortel, komkommer, blokjes ontvelde tomaat, verse roomkaas, mayonaise, geraspte schil van limoen, poedergelatine, garnalen, plakjes citroen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

gerookte zalmrolletjes:
275 g verse roomkaas in een kom met 2 el mayonaise en rasp van 1 limoen mengen, in een kom 4 el water schenken, 1 el gelatinepoeder erin strooien en 5 min laten weken, kom op pan met heet water zetten en roeren tot gelatine is opgelost. Mengsel iets laten afkoelen.
Opgeloste gelatine met roomkaasmengsel mengen, limoensap erdoor roeren, mengsel afgedekt in koelkast in 30 min stevig laten worden, roomkaasmengsel gelijkmatig over plakjes zalm verdelen, dille en 225 g garnalen erover verdelen, met vingertoppen licht aandrukken, met versgemalen peper bestrooien, plakjes zalm voorzichtig vanaf de smalle zijde oprollen, rolletjes stevig inpakken in plasticfolie en in de koelkast minstens 2 uur laten opstijven, zalmrolletjes elk in schuine plakjes snijden en samen met de andere gerechtjes op de borden schikken, garneer met plakjes limoen en toefjes dille.

Bereidingswijze

gemengde zalmtartaar:
150 g gerookte zalm en 150 g verse rauwe zalm in heel kleine blokjes snijden, zalm mengen met 1 el limoensap, 2 el fijngesneden dille, zout en peper, rond uitsteekvormpje (5 cm) op een bord leggen en vullen met zalmtartaar, vormpje weghalen en rond de zalm wat creme fraiche met fijngesneden bieslook verdelen.
avocado met zalmsalade:
4 kleine avocado's halveren en pit verwijderen, avocado's leegscheppen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden, mengen met 200 g in reepjes gesneden gerookte zalm, 1 el limoensap en 2 el fijngesneden dragon, avodocado's vullen met zalmmengsel, bestrooien met wat chilipoeder.
gevlochten zalm:
200 g gerookte zalm en 200 g gerookte heilbot in gelijke reepjes snijden, 8 matjes vlechten en bijsnijden. 150 g prei in dunne lange reepjes snijden en in enkele min. knapperig frituren. zalmmatjes op bergje prei leggen, serveren met lobbig geklopte slagroom met geraspte sinaasappelschil, geraspte mierikswortel, zout en peper.
zalmbuideltjes:
300 g kleine blokjes komkommer zonder schil met zout bestrooien en 1 uur laten intrekken, komkommer afspoelen, droogdeppen en kruiden met peper, fijngesneden dille en bieslook, 8x2 mooie plakken gerookte zalm kruisling op elkaar leggen en komkommer erover verdelen. Zalm tot buideltjes dichtvouwen en met in kokend water gedompeld sprietje bieslook vastbinden, serveren met kleine blokjes ontvelde tomaat.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mauritsenole92 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten