1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Aardappels in Kruidige Olijfolie

Aardappels in Kruidige Olijfolie

  • Marokkaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2000

Ingrediënten 6 personen


5 eetlepels olijfolie3 tenen knoflook, in dunne plakken2 eetlepels gepureerde tomaten1/2-1 theelepel harissa1 theelepel gemalen komijn1/2 theelepel zout5 dl water1 kg aardappels, geschild en in plakken van 1 cm dik gesneden4 eetlepels gehakte verse peterslie of munt



BATATA BIL ZAIT

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook, gepureerde tomaten, harissa, komijn en het zout toe en schep alles om. Voeg het water en de plakken aardappel toe en schep goed om. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10-15 minuten sudderen tot de aardappels bijna gaar zijn. Voeg de peterselie of munt toe en laat nog circa 5 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn. Doe in een schaal.Serveer warm of op kamertemperatuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top