1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Reibekuchen

Reibekuchen

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-11-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg Aardappelen
2 uien
1 teentje knofloof
Verse Dille en bielook
3 eieren
eetlepels Bloem
zout en peper
1 mespuntje Cayennepeper
Olie om te bakken (olijfolie of archideolie)


Verder heb je nodig


Koekepan, schilmes, rasp, knoflookpers, keukenmachine, mengschaal.


Aardappel-pannenkoeken (echt goedkoop en toch lekker)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
Versnipper de uien heel fijn in de keukenmachine.



Bereidingswijze

Doe de raspte aardappelen in de mergschaal samen met de uisnippers. Pers de knoflook en voeg deze erbij. hak de dille en de bieslook fijn en voeg deze ook toe.Alles goed doorroeren De eieren en de bloem toe voegen en er goed door heen mengen.
Het aardappeldeeg op smaakbrengen met peper, zout en de cayennepeper.
Doe nu de olie in de koekenpan en laat de olie goed heet worden.Bak de reibekuchen door steeds een grote lepel aardapeldeeg in de pan te gooien en deze een beetje uit de drukken, ze moeten iets dikker zijn als gewone pannenkoeken, maar niet zo groot, meestal kun je er twee in een pan tegelijk klaar maken.Bak ze aan beide zijde bruin, maar niet te donker.

Serveertip

Zo vers mogelijk eten. Lekker met bloedworst en verse appelmoes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_kay_goei_zjefke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_kay_goei_zjefke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top