feestbonbons

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2000


Sinterklaas likeurbonbons

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
600 g pure chocolade, in stukjes
1? dl slagroom
25 g boter of margarine
2-3 el likeur
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
30 kleine, papieren vormpjes
spuitzak met lein, stervormig spuitmondje
pan kom
houten lepel

Voorbereiding

Smelt 250 g chocola in een kom boven een pan met heet water. Bestrijk de vormpjes aan de binnenkant met een royale laag chocola en laat dit harden .
Breng de slagroom met de boter in een pan met dikke bodem aan de kook. Roer er van het vuur af 350 g chocola door, laat deze helemaal smelten. Voeg de likeur toe en laat het mengsel iets afkoelen en steviger worden.

Bereidingswijze

Schep het chocolademengsel in de spuitzak en spuit het in de met chocola beklede vormpjes.
Laat de bonbons op een koele plaats opstijven
en verwijder daarna de papieren vormpjes.

Serveertip

Serveren bij de Koffie, thee of een glaasje likeur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten