Witlof

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2000

met peer en kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. witlof, zout, 1 pakje aardappelpuree, 4 dl. melk, 3 peren (doyenne du Comice), 100 gr. dana blue, 100 gr. mon chou, 1 zakje witte saus, 3 dl. melk, 1 1/2 eetl. boter of margarine, 2 eetl. paneermeel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

? 25 voorbereiden. Maak de witlof schoon. kook de witlof 15 min. in water met wat zout. Laat de struikjes goed uitlekken. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd elke peer in 12 partjes. Snijd de dana blue en de mon chou en blokjes. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bereid de saus met 3 dl. melk volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de kaas toe. Laat de kaas op een zacht vuur smelten.

Bereidingswijze

? 25 min. bereiden. Vet een ovenschaal in met wat boter en snijd de rest in stukjes. Verdeel de aardappelpuree over de bodem van de schaal. Snijd de struikjes witlof in vieren en leg om en om stukjes witlof en partjes peer in een schaal. Dek alles af met de kaassaus. Strooi er de paneermeel over en leg er de rest ven de boter in stukjes bovenop. Laat het gerecht in de oven in ca. 15 min. warm worden en gratineren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten