Knapperig vlees in Slablad
- Chinees, Voorgerecht
- 10-20 min.
Dit gerecht kan gegeten worden als voorgerecht voor 4 personen of als borrelhapje.
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gr varkenshaas2 plakjes verse gember
2 knoflooktenen
12 slablaadjes(ijsberg)
sojasaus
4 dl olie
maizena
5 kruidenpoeder
suiker
1/2 tl. Sichuan peper of zwarte peperkorrels
zout
hoisin- of pruimensaus
Benodigdheden
Voorbereiding
Snijd het vlees in dikke reepjes. Roer 1 tl zout, 1/2 tl 5-kruidenpoeder en 1 el maizena door elkaar, meng dit door het vlees en laat 10 min. staan. Hak de knoflook en gember fijn. Was de slabladeren, dep ze droog en leg ze in een schaal.
Verhit op hoog vuur 4 dl. olie in de wok. Frituur het vlees in 3 min. gaar en goudbruin. Haal uit de wok met een schuimspaan en leg op een schaal. Vermeng het met 1 tl suiker en 1 1/2 el sojasaus. Giet de olie op 1 el. na in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik.
Bereidingswijze
Verhit op hoog vuur de el. olie opnieuw. Roerbak gember, knoflook en de 1/2 tl. Sichuan peper of 1 tl zwarte peperkorrels tot het geurt. Voeg het gefrituurde vlees toe. Meng, zodat het vlees gelijkmatig met de scherpe kruiden wordt bedekt. Leg op een schaal.
Serveertip
Serveer als volgt; neem een blad sla, schep er 2 reepjes vlees in, lepel er wat hoisin-saus of pruimensaus over en vouw het slablad dicht.