1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Friese Witlofstamp

Friese Witlofstamp

Door: judithp

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2000

Ingrediënten 4 personen


Witlof, aardappelen, 1 plak schouderham ca 1 cm.( of bakje ham reepjes), 6 plakken kaas (zakje geraspte kaas) , 1 bekertje creme fraiche of scheut blue band culinesse, blue band vloeibare boter, scheut honing



Een lekker gerecht voor wie iets anders met witlof wil

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappelen.Maak de witlof schoon, snijd het in ringen. Smelt de boter in een hapjespan (niet bruin laten worden) en smoor de witlof gaar.Snijd de ham in kleine blokjes. Stamp de aardappels met de creme fraiche, doe de witlof en de ham erdoorheen. en een scheut honing . Zo is de witlofstamp al heel lekker met evt. geraspte kaas er door heen. Of doe een deel in een ovenschaal leg daarop de helft van de kaas, doe de rest er bovenop en bedek weer met de kaas.Zet het in de oven of onder de grill tot er een bruin korstje op zit.

Serveertip

Erg lekker met mijn recept slow cooker varkenshaas

Bron

Van ome Martien



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judithp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top