1. Home
  2. Recepten
  3. Marsepeinkoekjes

Marsepeinkoekjes

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2000

Ingrediënten


250 gr loem
1/2 tl bakpoeder
200 gr roomboter
100 gr fijne kristalsuiker
1 eierdooier
250 gr marsepein
3-4 el jam
150 gr poedersuiker



Ook heerlijk als het geen sinterklaastijd is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef blom en bakpoeder in een kom. voeg de oter toe en wrijf dit erdoor tot een korrelig geheel.
Voeg de suiker toe en de dooier en kneed tot een egaal deeg.Pak het in plastic en laat het opstijven (1 uur) in de koelkast.
Rol het deeg dun uit en steek er rondjes uit van ? 7 cm.Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bak het in de oven op 160?C 12-15 min.Laat afkoelen op een rooster.
Rol de marsepein dun uit en steek er rondjes uit net zo groot als de koekjes.
Besmeer de helft van de koekjes met jam en leg daar een plakje marsepein op.Dek af met de andere koekjes.
Zeef de poedersuiker in een kom en voeg er wat water bij(glazuur) tot een dikke pasta.
Doe in een spuitzakje en maak figuurtjes of streepjes op de koekjes.
Wil je een gekleurd glazuur doe er dan wat kleurstof door



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top