1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

  • Turks, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-11-2000

Ingrediënten 4 personen


2 lamsschenkels met vlees, enkele wortels, 5 stengels bleekselderij, peper, zout, 200 gr rode linzen, 2 theelepels gemberpoeder, 1 knoflookworstje, sap van een halve citroen, 1 ui, 1 teentje knoflook,
voor het yoghurtmengsel: yoghurt, 2 teentjes knoflook, zout, peper, koriander



Een pittige maaltijdsoep, afgemaakt met een yoghurt/koriandersaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bouillon trekken van de schenkels, de enkele worteltjes, 3 stengels bleekselderij, peper, zout en 2 liter water, ongeveer 1 1/2 uur. Zeef de bouillon, doe de bouillon terug in de pan. Snijdt het vlees, de rest van de wortels en de bleekselderij klein en bak alles samen met een kleingesneden ui en het gesnipperde knoflookteentje in een koekenpan met een beetje olie. Doe het mengsel als het lichtgebakken is bij de bouillon, samen met de linzen en de gember. Snij een knoflookworstje in kleine stukjes en voeg de worst toe aan de soep. Laat de soep 20 minuten koken. Voeg het citroensap toe.

Serveertip

Serveer de soep met Turks brood en het yoghurtmengsel, dat het beste smaakt als het een tijdje getrokken heeft.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van burgerthee


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van burgerthee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top