Appelbeignets

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2000

niet voor lijners :-))

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg. appelen, 300g. bloem, 2 eieren, kristalsuiker, 2 soeplepels olie,
25 cl. pils, een snuifje zout, bloemsuiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
appelboor
frituurpan

Bereidingswijze

-schil de appelen, en verwijder de klokhuizen met een appelboor
-snij in schijven van plusminus een centimeter
-zeef de bloem en doe in een kom
-voeg het zout, 2 koffielepels suiker, de 2 eierdooiers en de olie toe
- meng alles zorgvuldig en giet er, al roerend, beetje bij beetje het pilsbier bij
-klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig bij het deeg
-bestrooi de appelschijven eventueel met wat suiker
-doop ze in het deeg en frituur ze op 175 graden
-laat ze eventjes uitdruppelen op een stuk huishoudrol
-serveer ze warm, bestrooid met wat suiker en zet nog een extra potje
bloemsuiker

Laatste reacties

pris22 avatar
pris22 26-09-2005

Hallo,wat een heerlijk recept,neem ik graag van je mee,BEDANKT!!! Met vriendelijke groet, Priscilla

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten