Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Bechamelsaus
  5. Bechamelsaus

Bechamelsaus

Door: cowi

  • Grieks, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-11-2000

Ingrediënten


1 kopje bloem,2 kopjes melk,1 kopje slaolie,2 eieren,1 kopje geraspte kaas(parmezaanse),zout en peper,nootmuskaatpoeder.



Lekker gewoon of als basis van een gerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de olie in een pan en verwarm op een zacht pitje.
Voeg al roerend de bloem toe,roer met een houten lepel dit ongeveer 5 minuten.
Verwarm de melk en klop deze langzaam door de bloem met een garde.
Voeg de opgeklopte eieren,zout,peper en een beetje nootmuskaat toe.
Laat dit geheel 5 minuten sudderen,maar blijf wel steeds roeren.
Voeg aan het einde de geraspte kaas toe.
Als de bechamel te dik is verdunnen door wat warme melk toe te voegen.

Serveertip

Heerlijke saus voor als u zelf mousaka maakt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top