kwartelsoep met hazelnootkussentjes
- Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
1 ui, 1 venkel van 400 gr., 1 eetl. boter 2 eetl. hazelnootolie, 75 gr. blanke hazalnoten, zout, peper, 2 vellen fillodeeg, 200 gr. kwartelfilet, 1 pot gevogeltefond. 4 eetl. sherry (medium), worcestershiresaus.Voorbereiding
Pel de uit en hak hem fijn. Snijd het fijne groen van de venkel in smalle repen. Leg 1/4 deel van de venkel apart en hak de rest fijn. Verhit 1/2 eetl. boter en 1 eetl. olie. Fruit de ui en de venkel glazig. Hak de hazelnoten en bak ze ca. 5 min. mee. Laat het mengsel afkoelen. Breng het op smaak met zout en peper. Laat de rest van de boter smelten in de rest van de olie. Bstrijk de vellen fillodeeg ermee. Snijd elk vel in 4 stukken. Verdeel het notenmengsel erover en vouw de pakketjes dicht. Bestrijk ze rondom met de gesmolten boter en leg ze op een bakplaat. Snijd de kwartelfilet en reepjes. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit de rest van de gesmolten boter met olie en bak de reepjes kwartelfilet ca. 3 min.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 gr. Bak de notenkussentjes in ca. 15 min. knapperig. Verwarm de reepjes kwartelfilet met de gevogeltefond en 1/4 liter water op laag vuur. Voeg de venkelreepjes en de sherry toe. Breng op smaak met zout, peper, worcestershiresaus. Garneer de soep met venkelgroen.
Serveertip
Geef de notenkussentjes erbij. Je kunt als je een wat romiger soep wilt er een scheutje koffieroom door doen. Niet te veel.