gevulde rollade met gemarineerde pruimen
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
een varkensrollade met een vulling van appel, bleekselderij en walnoten. De rollade wordt begeleid door een heerlijke wijn-pruimensaus.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 dl rode wijn, 100 g ontpitte gedroogde pruimen, gehalveerd, 750 g varkensfricandeau, een plat stuk, zout, peper,1 el olie, 3 dl vleesfond.Voor de vulling:
1 kleine ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 stengel bleekselderij, gesnipperd, 1 el olie, 1 appel, gesnipperd, geraspte schil van 1 citroen, 40 g grofgehakte walnoten, 2 tl gedroogde salie, 2 tl gedroogde tijm, 4 el gedroogd broodkruim, 1 losgeklopt ei, zout, peper.
Benodigdheden
keukentouwVoorbereiding
wijn over pruimen schenken en afgedekt wegzetten.
Ui, knoflook en bleekselderij in olie 10 min zachtjes bakken, in kom mengen met andere ingredienten voor de vulling.
vlees insnijden, openklappen en met zijkant van mes plat uitslaan, vlees bestrooien met zout en peper, vulling over het midden van het vlees verdelen en stevig aandrukken. Vlees oprollen en met keukentouw als rollade opbinden, touw ook in de lengte om de rollade binden. Over voorverwarmen op 225 gr.
Bereidingswijze
rollade inwrijven met zout, peper en olie en op rooster in braadslede zetten. Na 30 minuten oven terugschakelen naar 175 gr., 4 dl heet water in braadslede schenken en vlees nog ca 1 uur laten garen, tussentijds bedruipen.
Als de rollade te donker wordt deze zonodig afdekken met alufolie, rollade op een plank laten afkoelen, bezinksel in braadslede op fornuis afblussen met wijn van de pruimen, aanbaksels losroeren, pruimen en vleesfond toevoegen, iets laten inkoken tot een dunne saus, vlees in plakken snijden en saus apart erbij geven.