1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki
  6. tzatziki

tzatziki

Door: akontoleon

  • Grieks, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-11-2000

Ingrediënten


500 gr. dikke griekse yoghurt, 1 komkommer ( als de komkommer teveel vindt doe er dan wat minder in ), 4 - 5 tenen knoflook, zout, witte peper en scheutje azijn, en 4 el olijfolie.


Verder heb je nodig


Rasp, knoflookpers, schaal


Bekende griekse yoghurt-komkommer saus, lekker bij de borrel met stokbrood , of bij gegrild vlees.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de komkommer, maak de knoflooktenen schoon,

Bereidingswijze

De komkommer grof raspen en zout erover strooien, en op een vergiet goed uit laten lekken. Eventueel uitknijpen want er mag absoluut geen sap van de komkommer in de tzatziki anders wordt het te waterig. De knoflooktenen door de knoflookpers, de azijn en de olijfolie er bij. Alles op smaak maken met zout en een beetje witte peper.
Men kan de tzatziki zo scherp mogelijk maken als men zelf wil. Wil je het scherper voeg dan nog wat knoflook toe.
Het is belangrijk dat de tzatziki ruim van te voren gemaakt wordt, zodat alle ingredienten goed zijn ingetrokken.

Serveertip

Heerlijk met stokbrood als borrelhapje, of voorgerecht, maar ook heerlijk bij gegrild vlees.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van akontoleon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top