1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stokbrood (Glutenvrij)

Stokbrood (Glutenvrij)

Door: kockie

  • Nederlands, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2000

Ingrediënten


250 gr Glutafin witte bakmix, 1/2 zakje gedroogde gist, 180 ml water, 1/2 el olie, iets zout, boter om vormen in te vetten


Verder heb je nodig


Bakpapier, aluminiumfolie, paperclips
of
6-8 lege (hoge) aspergeblikjes


Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een deeg volgens het recept voor brood op het pak Glutafin. Verwarm de oven voor op 200 C. Knip een strook van een rol bakpapier met 36 cm breedte. Knip uit deze strook 3 kleinere stroken in de lengte (dus 12 bij 30 cm). Vet de stroken in.
Vouw van elke strook een lang bootje en zet paperclips aan de uiteinden. Vouw er ter versteviging ook nog aluminiumfolie omheen.
Bij gebruik van aspergeblikjes: vet de binnenkant in.
Verdeel het deeg over de vormen of giet het in de blikjes (niet verder vullen dan 3/4 in verband met rijzen).
Strijk het deeg in de vormpjes met natte vingers goed uit. Laat de bootjes of de blikjes op een warme plaats (b.v. in een bak met water van 30 C.)ca. 25 min. rijzen

Bereidingswijze

Plaats de bootjes of blikjes op een bakplaat (blikjes rechtop!) en bak de stokbroodjes in het midden van de oven in 25-35 min. goudbruin en gaar.

Serveertip

De stokbroodjes kunnen na afkoeling meteen worden gegeten, maar ze kunnen ook goed worden ingevroren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kockie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top