tempeh met boemboe bali

  • Indonesisch, Vegetarisch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-11-2000

Een vegetarisch gerecht uit de Indische keuken. Het recept komt van Bea.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 blok tempeh

1 flinke fijngesneden ui

1 teentje knoflook

2 rode paprika's

1 kuipje boemboe bali van Koningsvogel

1/2 pond sperciebonen

Javaanse suiker

ketjap manis

zout

1/4 blok santen of blikje kokosmelk

1/2 pond sperciebonen

1 rode peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de sperciebonen schoon en breek ze in kleine stukjes.

Snijdt de rode peper in de lengte in tweeen en haal de pitjes eruit tenzij je niet ban bent van een beetje heet.

Bereidingswijze

Snijdt het blok tempeh in de breedte in twee stukken. Het overgebleven deel kan ingevroren worden.
Snijdt dan het overgebleven deel in heel dunne schijfjes.
Bak de uien aan met de knoflook en de peper en laat dan de tempeh meebakken.
Voeg de inhoud van het kuipje boemboe bali toe en de in stukjes gebroken sperciebonen.
Roer alles goed door.
Voeg daarna de santen of de kokos melk toe en voeg wat water toe, het mag niet te droog worden.
Voeg daarna de in stukjes gesneden paprika toe en doe er een flinke scheut ketjap en een eetlepel Javaanse suiker bij. (gewone bruine rietsuiker kan ook, als smaakt dat iets anders)

Als het te droog wordt wat water toevoegen.

Serveertip

Lekker met rijst.
Opm: er zijn mensen die het al "heet genoeg" vinden zonder de rode peper. De boemboe bali is zelf ook al pittig maar ik vind het zelf lekker met een extra rode peper. (Een tl sambal oelek kan ook)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten