Versierde Sinterklaastaarten van Luc

  • Belgisch, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2000



Dit recept, gekregen van mijn vriend en kollega Luc, is ideaal om basisbiscuits van te maken om te versieren of in allerlei vormpjes te gieten. Het resultaat is een stevige, sponzige smakelijke biscuit die zich gemakkelijk laat versnijden, ideaal om deze mooie kindertaarten van te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de cake : 6 eieren, gesplitst - 175 gr poedersuiker (gezeefd) - 175 gr zachte boter - vanille essence (of een andere smaak naar keuze) - 225 gr bloem (gezeefd) - eventueel 100 gr in de magnetron gesmolten chocolade voor chocoladecake.

Voor de versieringen : m&m's - snoepjes - koekjes - chocolademuisjes - citroensap en poedersuiker voor de glacering - eetbare kleurstof voor de glacering - marsepein enz..
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een deegkom - een electrische klopper - 1 cakevorm of meerdere kleine vormpjes - figuuruitstekertjes - kommetjes om in te mengen, spuitzak enz...

Voorbereiding

Klop het eiwit tot sneeuw en zet het in de koelkast. Meng de boter met 100 gr poedersuiker en de vanille essence. Voeg de eierdooiers een voor een toe en meng goed. Nu eventueel de gesmolten chocolade beetje bij beetje toevoegen en mengen. Dan de gezeefde bloem toevoegen en weer goed mengen. De stijfgeklopte eiwitten en de resterende poedersuiker toevoegen en voorzichtig dooreen scheppen tot een homogene massa. De bakvorm invetten en bestrooien met bloem.

Bereidingswijze

Het deeg in de vorm gieten en circa 40 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven. Een breinaald in het midden van de cake steken. Als die er droog uitkomt is het deeg klaar. Cake uit de oven halen en 5 minuten laten rusten in de vorm. Dan storten op een taartrooster en volledig laten afkoelen. De volledig afgekoelde cake kan naar smaak versierd en geglaceerd worden.

Serveertip

Enkele mooi versierde cakes vormen een decoratie op zichzelf van de Sinterklaastafel.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jam_en_gelei avatar
jam_en_gelei 29-11-2001

Gaaf! Ik zet het favoriet...

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 27-11-2001

He gaaf Ghis, toevallig mislukt biscuitdeeg bij mij regelmatig maar dat lieveheersbeestje heb ik werkelijk een keer gebrouwen. Met dit recept lukt het denk ik beter, kus !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten