1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Gekarameliseerde Varkensvlees

Gekarameliseerde Varkensvlees

  • Thais, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-11-2000

Ingrediënten 4 personen


2 el plantaardige olie
500 gr. varkensvlees, varkensbout of varkensschouder, in reepjes gesneden van 5x2 cm.
125 gr suiker
2 el vissaus
1 el ketjap manis of zoete sojasaus


Verder heb je nodig



Stoommandje of bamboerooster, wok


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stoommandje of een bamboe stoomrooster met olie bestrijken. Het varkensvlees erin leggen en het mandje, boven zachtjes kokend water, in de wok zetten. Deksel erop doen en ca. 15 min. laten stomen.
De suiker en 65 ml water in een pan vermengen en 15 min. zachtjes laten koken tot het mengsel karameliseert.
Pan van het vuur nemen en de vissaus er zeer voorzichtig bij gieten. Pas op voor spatten! Langzaam doorroeren zodat alle klontjes oplossen. Ten slotte de ketjap manis erdoor roeren.

Bereidingswijze

De pan met de saus op het vuur zetten, het varkensvlees toevoegen en steeds keren tot het vlees goed met de saus bedekt is. Op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren in ca. 5 min. gaar koken, tot het vlees gelijkmateig bedekt is met de glanzende saus.

Serveertip

PER PORTIE; 290 kcal/1170 KJ, 32 g koolhydraten, geen voedingsvezel, 29 g eiwit, 4 g vet, 61 mg cholesterol



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top