1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Houdbare krokante wafels van Chantal

Houdbare krokante wafels van Chantal

Door: bollekentwee

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-11-2000

Ingrediënten 6 personen


400 gr zelfrijzende bloem - 400 gr gesmolten boter - 400 gr suiker - 4 eieren - 4 pakjes vanillesuiker


Verder heb je nodig


Een grote mengkom - een vetvrije mengkom voor de eiwitten - een electrische klopper - een zeef - een wafelijzer - twee taartroosters - een goed afsluitende grote doos of koekblik


Dit supergemakkelijke en altijd lukkende recept voor houdbare krokante wafels heb ik gekregen van mijn vriendin en kollega Chantal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De eieren splitsen. De eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker opkloppen tot een bleekgeel lint. De lauwe gesmolten boter er in een keer bijgieten en goed door elkaar kloppen. De gezeefde bloem toevoegen en terug goed door elkaar kloppen. Het eiwit tot sneeuw kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen. Dan het deeg minstens 3 uur laten rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Wafels bakken zoals gewoonlijk, ze uit het wafelijzer halen en laten afkoelen en opstijven op taartroosters.

Serveertip

Bewaar deze wafels in een goed afgesloten doos of koekblik op een koele droge plaats. Ze blijven weken goed.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top