Bossche bollen

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.

Recept van een banketbakker uit Den Haag

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor ca.10 stuks:100 gr.water,2 eieren,50 gr.boter,50 gr.patentbloem,mespuntje zout,250 gr.slagroom,40 gr.suiker,250gr.fondant en cacaopoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Spuitzak met glad mondstuk doorsnede 1 cm

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 230 graden.
En een bakplaat invetten.

Bereidingswijze

Doe water,zout en boter in een pan en breng dat aan de kook.
Van het gas af de bloem erbij doen en goed roeren.
Pan terug op het gas en al roerend 2 min. doorkoken.
Dan van het gas af ,als de ergste hitte eraf is de eieren er 1 voor 1 doorroeren.
Doe het beslag in een spuitzak met gladde mond van 1 cm doorsnede.
Spuit 10 gelijke doppen op de bakplaat en bak ze in ca.30 minuten gaar en mooi bruin.
De slagroom met de suiker zo koud mogelijk luchtig kloppen.
De fondant met een klein beetje water al roerend verwarmen tot lauwwarm,de cacaopoeder erdoor doen tot chocoladekleur ontstaat.
Doop nu de afgekoelde soes erin en zonodig bijwarmen om het vloeibaar te houden.
Prik onderin de soes een gat en spuit hem vol met slagroom.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cowi avatar
cowi

Doorsturen

Home Recepten