1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Strudel van venkel

Strudel van venkel

Door: renate999

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2000

Ingrediënten 6 personen


Strudel:
200 gr. venkel
200 gr. spinazie
3 sjalotjes (fijngesnipperd)
200 gr. aardappels
1 pak fillodeeg
olijfolie
2 eiwitten
zout
peper

tomaten paprikasaus:
1 sjalotje (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook400 gr.
gepelde tomaten (in blik)
150 gr. rode paprika (gepoft)
1 eetlep. olijfolie
zout
peper



Strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti met tomaten paprikasaus
Een gerecht van restaurant-kwaliteit!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De venkel in kleine blokjes snijden en gaar koken. Spinazie goed wassen en zeer kort blancheren. Direct koud spoelen.
De groenten goed laten uitlekken!
De aardappels raspen en samen met de gehakte sjalotjes mengen.
Dit aardappelmengsel met wat olijfolie als kleine pannenkoekjes bakken (rosti).
Phyllodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden.
Twee laagjes op elkaar leggen en insmeren met het eiwit.
Hierop een pannenkoekje van aardappel leggen, hier weer een laagje spinazie en als laatste wat venkel erover verdelen.
Tijdens ieder laagje een klein beetje zout en peper toevoegen.
Alles oprollen en in een voorverwarmde oven van 180 graden ca. 14 minuten bakken.
Sjalotje met de uitgeperste knoflook in de olijfolie fruiten.
De tomaten en gepofte paprika toevoegen. Alles aan de kook brengen en in de keukenmachine fijnmalen tot een gladde saus.
Op smaak brengen met zout en peper.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top