1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Roomkaas in bladerdeeg

Roomkaas in bladerdeeg

  • Duits, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2000

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes roomboterbladerdeeg uit de diepvries, 50 gr. pijnboompitten, 300 gr. volvette verse roomkaas, 50 gr. parmazaansekaas, 1 dl. slagroom, witte peper, dille, peterselie, dragon, salie, 1 teen knoflook, zout, 150 gr. gerookte ham in plakjes, 1 eierdooier, wat bloem.


Verder heb je nodig


Bakplaat, kwast.


Hartig uit de oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bladerdeeg laten ontdooien. De pijnboompitten zonder vet roosteren, laten afkoelen en grof hakken. Verse kaas, parmazaanse kaas, slagroom, pijnboompitten en een snufje peper met elkaar vermengen. De oven voorverwarmen op 200 graden.
De kruiden wassen, goed laten drogen en kleinsnijden. De knoflook persen en vermengen met de kruiden en wat zout. De bladerdeegplakjes iets overlappend in een vierkant op een met bloem bestoven doek leggen. Van de smalle kant een 3 cm. brede strook apart leggen. Het uitgerolde deeg met ham beleggen, het kruidenmengsel erover strooien en met de kaas bestrijken. De randen met een kwastje bestrijken met water. Oprollen vanaf de smalle kant de uiteinden tegen elkaar drukken en op een onder de koude kraan afgespoelde bakplaat leggen.
De over gebleven deegstrook in reepjes snijden. De strudel met de eidooier bestrijken en de reepjes erop leggen. In 60 min. bakken op 180 graden.

Serveertip

Heerlijk voor een verjaardag.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top