Caramel
- Kinderkeuken,
- 0-10 min.
Voor de kinderen!
Ingrediënten
NodigVoor 10 gulzige kinderen,
Ondiep bakblik van 20 x 30 cm.
Vervrij papier.
Grote steelpan.
Ronde uitsteekvormpjes.
Suikerthermometer.
450 g poedersuiker.
110 g ongezouten boter.
1 3/4 dl gecondenseerde melk.
Een paar druppels roze levensmiddelenkleurstof.
Halve theelepel aardbeienessence.
110 g gesmolten chocolade om de caramel in te dompelen.
Bereidingswijze
Bereidingswijze
Bekleed het bakblik met vetvrij papier
Doe alle ingredienten,behalve de smaak en kleurstof,in een pan met dikke bodem en zet die op een laag pitje.
Af en toe roeren.
Als de suiker is gesmolten,voorzichtig laten koken en constant blijven roeren om te voorkomen dat het aanbrand.
Zet de suiker thermometer in de pan en laat doorkoken tot al roerend een zachte bal wordt gevormd (118 c)
Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer de belletjes er uit.
Klop snel met een houten lepel tot het mengsel dik en korrelig wordt, ongeveer 3 minuten.
Giet nu de caramel in het bakblik en laat opstijven.
Maak de bovenkant glad, met een mes.
Steek met uitsteekvormpjes rondjes uit de caramel en dompel een kant in de gesmolten chocolade,of spuit er verschillende patroontjes op.
Hulp vragen aan je ouders is aan te bevelen!!