Bereidingstijd 20 minuten
DIT HEB JE NODIG
400 gram champignons
1 klein teentje knoflook
25 gr boter of margarine
2 kruidenbouillonblokjes
3 druppeltjes citroensap (flesje)
1 dl halfvolle koffiemelk en room
KEUKENMATERIAAL
weegschaal
vergiet
snijmesje
snijplank
pan
houten lepel
maatbeker
CHAMPIGNONSOEP
Voor 4 kinderen
WERKWIJZE 1. Was de champignons in het vergiet. Snijd ze in stukjes op de snijplank 2. Pel de knoflook en snijd hem in heel kleine snippertjes op de snijplank 3. Doe de boter in de pan en zet hem op het fornuis. Zet het vuur aan en laat de boter smelten. 4. Voeg de champignons en de knoflook toe als het schuim wegtrekt. 5. Zet het vuur laag en laat ze ongeveer 10 minuten smoren (zachtjes bakken) Roer af en toe met een houten lepel 6. Voeg dan water en bouillonblokjes toe. Zet het vuur hoger 7. Laat de soep ongeveer 5 minuten doorkoken. 8 Doe de koffiemelk en het citroensap bij de soep en roer nog even voordat je de soep serveert.
TIP. Voeg kleingesneden, verse peterselie toe: dit geeft een extra heerlijk smaakje.