Creme parisienne

  • Frans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2000

Tamelijk zwaar, daarom heel geschikt als afsluiting van een lichte maaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de creme 250 ml. slagroom, 250 gram pure chocolade
Voor de chocoladekrullen 50 gram pure chocolade
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De slagroom in een klein pannetje aan de kook brengen. De chocolade in stukjes breken. De warme slagroom van het vuur nemen en de chocolade erin smelten. Het mengsel een beetje af laten koelen, in een hoge mengkom doen en 1 1/2 uur in de koelkast laten staan. Intussen voor de chocoladekrullen de chocolade in kleine stukjes breken en in een klein schaaltje doen. De chocolade au bain marie laten smelten. Uitstrijken op een bordje of een schaal en koud laten worden. De chocoladeslagroom uit de koelkast halen en met de garden van de mixer tot een schuimig mengsel kloppen. Vervolgens in kleine vormpjes overdoen. Van de stijf geworden chocolade op het bordje of de schaal met een scherp mes krullen afschaven. Hiermee de creme Parisienne garneren.

Serveertip

De creme wordt luchtiger als je nadat de creme tot een schuimig mengsel is geklopt, nog 1-2 stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelt. Als je van een iets bittere smaak houdt, los dan nog 1 el. instant espressopoeder op in de warme slagroom. Als er geen kinderen mee eten, kun je de creme ook op smaak brengen met een beetje cointreaux.

Laatste reacties

paris! avatar
paris! 01-05-2002

Ik neem hem mee naar mijn pagina, bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten